بوش پیستون و رینگ زانتیا 1800 فرانس موتور
خودرو برای راه رفتن ۳ عامل اصلی نیاز دارد که این ۳ عامل جرقه،هوا سوخت هستند. وجود پشه پران خودرو , برای محافظت از درب موتور ماشین در هنگام رانندگی در برابر سنگریزه و حشرات مورد استفاده قرار میگیرد زیرا در طول مسیر حتی در بزرگراه ها و اتوبوان های شهری سنگریزه های بسیاری وجود دارد همین امر سبب می شود که برای حفاظت از درب موتور و عدم آسیب رسیدن به آن از این ابزار مورد استفاده قرار گیرد این مجموعه یکی از بزرگترین عرضه کننده انواع پشه پران ماشین اچ سی کراس , سراتور ۲۰۱۰ , پرادو ۲۰۰۶ , زانتیا , نیسان ماکسیما , نیسان پاترول , آزرا , موتور زانتیا رنو کولیوس و… برای حفاظت از عابرین پیاده در برخورد با خودرو حتی ارتفاع سپر از سطح زمین و مخفی بودن برف پاک کن ها جهت عدم برخورد سر عابر با آنها ارتفاع در موتور از روی موتور نیز مد نظر است. خرابی یا عدم عملکرد صحیح این قطعه، لذت رانندگی را از شما سلب خواهد کرد. همانطور که گفته شد، این قطعه روی دریچه گاز نصب و توسط کامپیوتر خودرو یا همان ECU کنترل میشود.
استپر با حرکت رو به جلو و عقب، مقدار ورودی هوا را کنترل میکند که این حرکت، بهواسطه 4 ترانزیستور کنترل میشود. که این امر برای زانتیا نیز صدق میکند. در نظر داشته باشید که بازدید از روغن باید زمانی انجام شود که خودرو روی سطحی صاف پارک شده و حداقل 10 دقیقه از خاموش کردن موتور خودرو گذشته باشد. در سال ۲۰۰۱، درست زمانی که زانتیا در آستانه بازنشستگی در اروپا بود، در مدل فیس لیفت وارد خط تولید سایپا تهران شد. توقف تولید خودرو مشکلاتی نظیر گرانی و کمبود قطعات لوازم یدکی خودرو را به همراه داشت. تکنولوژی موتور زانتیا نسبت به سال ساخت آن واقعا خوب بوده و از لحاظ فنی عملکرد بی نظیری دارد اما این عملکرد بی نظیر هزینه های خود را نیز دارد. اما هزینههای جاری نظیر تعویض لنتها، تعویض روغن موتور و فیلترهایش، به مراتب از یک سدان کرهای بالاتر است. در سرسیلندر آن یک میل سوپاپ وجود داشت و گشتاورش هم به 148 نیوتن متر در دور 3500 میرسد. در کامپیوتر خودرو برنامه ای ریخته شده که اگر پدال گاز خودرو را تا ته نگه دارید، دور موتور خودرو از حدی بالاتر نرود و اگر گاز دهید کامپیوتر دستور پاشش سوخت کمتری را میدهد تا دور موتور پایین بیاید به این حالت کات آف میگویند.
زانتیا با ورود به ناوگان خودروهای پلیس، رسماً جای پای خود را در بازار محکم تر کرد. پیشرانه ۱۸0۰ سی سی سیتروئن زانتیا همخانواده موتور XU7 پژو ۴۰۵ است با این تفاوت که سرسیلندر آن از نوع ۱۶ سوپاپ بوده و به جای استفاده از سامانه تنظیم سوپاپ به شیوه شیمبندی، از تایپیت استکانیهای هیدرولیک بهرهمند شده است. اما پس از گذشت 4 سال و در سال 96، خبر از تولید مجدد آن داد و تصمیم گرفت پژو پارس را با موتور TU5 به همراه جعبه دنده اتوماتیک روانه بازار کند. زانتیا در دو پیشرانه ۲ و ۸/۱ لیتری در ایران تولید شد. پژو پارس ایران خودرو چندین سال است که با همین شکل و ظاهر در بازار عرضه میشود ولی بسیاری از مردم معتقدند باوجود گذشت زمان طولانی از طراحی آن، همچنان خودروی زیبایی است و در برابر رقبا در بازار ایران، بهترین گزینه به شمار میرود. درواقع، با افزایش دمای موتور، دریچه آن باز میشود و پس از آنکه دمای موتور کاهش یافت و بهحد نرمال رسید، مجددا دریچه بسته میشود.
این موتور پس از نصب بر روی بدنه سمند و پارس و 405 به واسطه گشتاور خوب و طراحی نسبتا ساده و تعمیرات راحتش به اسب بارکش سواری های ایرانخودرو تبدیل شده و همچنین ستون فقرات تاکسی ها و سواری های شهری و بین شهری را نیز تشکیل داده . در واقع روغنها بین 5000 تا گاه 12000 مسافت را با خودرو همراهی کرده و پس از آن نیاز به تعویض خواهند داشت. پژو پارس در بین سالهای 1390 تا 1390 در یک مدل با جعبه دنده اتوماتیک تولید میکرد که در سال 92 تولید آن متوقف شد. شمع های سوزنی به علت نوع طراحی خاصی که دارند جرقه بهتر تولید میکنند و در نتیجه احتراق کاملترحاصل میشود. این قطعه نیز همانند هر قطعه الکترونیکی دیگر، از اجزای مختلفی تشکیل میشود که هماهنگی تکتک این اعضا در کنار هم، باعث عملکرد بینقص این قطعه میشود. درود بر هر کسی پیکان دوست داره و ایرانیان اورجینال.