برگزیده بازاریابی ویروسی
بازاریابی ویروسی چیست؛ ۸ نمونه وایرال مارکتینگ برتر یکتانت
در کنار این که احساسات مثبتی چون شوخی و تفریح میتواند مخاطب را به اشتراکگذاری محتوا تحریک کند، احساسات منفی چون گناه، عصبانیت و غم هم میتواند چنین اثری داشته باشد. یک کمپین بازاریابی، ویروسی نمیشود، مگر این که خلاق و منحصربهفرد باشد. گفته میشود ۷۰ درصد از افرادی که یک تبلیغ احساسی را میبینند، با احتمال بیشتری محصول را خریداری میکنند. تبلیغات احساسی در خاطر میمانند و همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، با آمار بالایی به اشتراک گذاشته میشوند. در این مقاله از مجله بوکاپو سعی میکنیم مروری سریع بر وایرال مارکتینگ، تاریخچه آن و برخی از مهمترین تکنیکهای آن داشته باشیم. نیازی نیست که صفر تا صد خدمات خود را بصورت رایگان به مخاطبان ارائه دهید، تنها ارائه بخشی از خدمات که بتواند ذهن مخاطبان را درگیر محصول شما سازد هم کافی است.
آمادهسازی یک رویداد تبلیغاتی که شرکت شما برای اولین بار آن را انجام میدهد میتواند یک بازاریابی ویروسی قوی را به ارمغان آورد. فرقی نمیکند که این محتوای دست اول یک رکورد جهانی را بشکند یا تنها انجام کاری باشد که در منطقه شما دسته اول و جدید است. چیزی که اهمیت دارد دسته اول بودن و جدید بودن است که میتواند یک تاکتیک بازاریابی بسیار عالی برای جلب توجه مخاطب باشد. در بازاریابی ویروسی ، کاربر شبکه های اجتماعی کسی است که تصمیم به شرکت و به اشتراک گذاری محتوا می گیرد. همچنین ، درک از برند و تعامل در مقایسه با اشکال کلاسیک تبلیغات ، به طور قابل توجهی بهتر می شود. شاید این امر خیلی واضح به نظر برسد ولی باید از بهینه سازی محتوا برای به اشتراک گذاری سریع و آسان، اطمینان پیدا کنید.
به همین دلیل است که "رایگان" قدرتمندترین کلمه در واژگان یک بازاریاب است. اکثر کمپینهای بازاریابی ویروسی برای جلب توجه، محصول یا خدمات ارزشمندی را به صورت رایگان ارائه میدهند. با ارائه رایگان ممکن است امروز یا فردا سودی نبرید، اما اگر بتوانید علاقه مردم را به خود جلب کنید، به زودی سود زیادی برای شما حاصل خواهد شد. یک کمپین بازاریابی ویروسی که به خوبی برنامهریزی شده باشد و موفق شود، راهی مقرون به صرفه برای انتشار پیام شما خطاب به مشتریان احتمالی است. بازاریابی ویروسی تمام هزینههای تولید معمولی مرتبط با هر کمپین بازاریابی را دارد، اما در مقایسه با روشهای تبلیغات سنتی مانند چاپ، بیلبورد یا تلویزیون، هزینههای توزیع بسیار کمتری دارد.
اگرچه رسانه های اجتماعی رسانه اصلی برای فعالیت های ویروسی است، اما گسترش آن می تواند از طریق سایت های خبری و رسانه ای و همچنین ایمیل افزایش یابد. وقتی افراد تصاویر یا فیلم ها را برای دوستان خود ارسال می کنند و آن را در شبکه های رسانه های اجتماعی خود به اشتراک می گذارند، محتوا به سرعت و به صورت ارگانیک پخش می شود. در سال 2014 چالشی در شبکههای اجتماعی تحت عنوان چالش سطل یخ اتفاق افتاد که در طی آن داوطلبان باید پاهای خود درون آب یخ قرار میدادند و یک سطل آب یخ نیز بر روی سرشان خالی میکردند. هدف از انجام این چالش افزایش آگاهی از بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که به بیماری لو گهریگ (ALS) نیز معروف است، بود. احساس سرمای بهوجودآمده در حین این چالش و بیحسی اندامها، شباهت زیادی به وضعیت افراد مبتلا به این بیماری داشت.
این میتواند اعتبار یک برند را خدشهدار کند و بر کمپینهای بازاریابی آینده آن شرکت نیز تأثیر بگذارد. انسانها به روایتها فکر میکنند و درگیر آنها میشوند؛ چیزی در مورد داستانها وجود دارد که باعث میشود کاربران رسانههای اجتماعی بخواهند آن را بین دوستان و مخاطبان خود پخش کنند. امروزه برندها با تولید ویدیوهای طنز و خلاقانه تلاش میکنند محتوای خود را وایرال کنند. ترکیبی از استراتژی های مختلف بازاریابی که اهداف آن ها دستیابی به تعامل با مخاطبان شما است، متقاعد کننده ترین روش برای افزایش ترافیک است. بازاریابی ویروسی یکی از مهم ترین راهکارهای جذب مشتری و افزایش آگاهی از برند شماست.
انگیزه احساسی هر فعالیت ویروسی باید به اندازه کافی قوی باشد تا بتواند در جلب توجه موفق شود. به همین دلیل این موثرترین تکنیک در بین تمام تکنیک های بازاریابی ویروسی است. محتواکده مجموعه بزرگی است که خدمات متنوعی همچون سفارش تولید محتوا ، طراحی سایت و خدمات سئو سایت را انجام می دهد و میتوانید از هر یک از این خدمات از طریق منو سایت بهره مند شوید. علاوه بر این، استفاده از ترندها میتواند در ویروسی شدن یک محتوا بسیار مفید باشد. البته توجه داشته باشید که ترندها خیلی سریع میآیند و میروند و برای بهره مندی از یک ترند باید سریع و هوشمندانه عمل کنید. خلاصه این پستبازاریابی ویروسی چیست؟عوامل موثر بر بازاریابی ویروسیمزایا و معایب...
این تبلیغات باعث افزایش فروش محصولات Old Spice شد و به عنوان یکی از بازاریابیهای ویروسی موفق در تاریخ شناخته میشود. اسنپ از کاربران خواسته تا با داستانسرایی یک تجربۀ مشترک خلق کنند و بعد از میان افرادی که در با آنها تعامل کردهاند، به چندنفر جایزه میدهد. ترکیب دو تکنیک بازاریابی ویروسی، یعنی داستانسرایی و هدیهدادن با وایرالشدن این کمپین و تعامل زیاد مخاطبان همراه بود. شرکت آدیداس از شرکتکنندگان در رویداد ماراتن بوستون خواست تا عکسها و فیلمهای خود را از این تجربه به اشتراک بگذارند. این درخواست باعث ایجاد محتوایی توسط کاربر شد که نگاهی منحصر به فرد و همه جانبه از یک رویداد در آن مشاهده میشد. ویروسی بودن و سهولت در اشتراک در این نوع بازاریابی مانند یک شمشیر دو لبه عمل میکند.
یک ویدئو جذاب و سرگرمکننده که ما حاضریم با کمال میل، با دوستان خود به اشتراک بگذاریم. طنز، تکرار و تبلیغات همزمان در بسترهای مختلف، از دلایل مهم موفقیت این کمپین بود. ضمن اینکه به نظر میرسد نام ساده، پرکاربرد و خوشآوای این برند هم در اثرگذاری تبلیغات بیتأثیر نبوده است. آخرین و شاید مهمترین مزیت بازاریابی ویروسی هم این است که کسی را مجبور نمیکند محصول را بخرد یا کار دیگری انجام دهد. تلاش میکند با ایجاد علاقه، مشتریان را بهسمت برند بکشاند و خریدن یا نخریدن را برعهدهٔ خودشان میگذارد. استفاده از محتواهایی مثل کوییزهای سفارشیسازیشده در شبکههای اجتماعی، میمهای جالب، اینفوگرافیکهای پربار، پازلها و… از تکنیکهای خوب بازاریابی ویروسی به حساب میآیند.
به عنوان مثال، اگه محصول جدیدت رو تبلیغ میکنی، میتونی یه مسابقه سرگرمکننده ایجاد کنی. تشویق مردم به ارسال عکسهایی از خودشون با محصولت و استفاده از یه هشتگ خاص یه استراتژی خوب برای تبلیغ برندته. برای اینکه یه کمپین ویروسی بشه، باید توسط هزاران نفر به طور مکرر به اشتراک گذاشته بشه. شرکتت باید محتوا رو روی پلتفرمهای مناسب به اشتراک بذاره تا توسط مخاطب هدفت دریافت بشه. همانقدر که عنوان جذاب در دیده شدن محتوا تأثیر دارد، استفاده از کاور یا عکس شاخص منحصربهفرد در فیلم یا تیزر تبلیغاتی هم تأثیر ویژهای در افزایش بازدید میگذارد.
برخی از بهترین محتوای ویروسی بدست آوردن لحظه لحظه در زمان مناسب است. شاید مشهورترین نمونه این توئیت Oreo’s “Dunk in The Dark” در جریان Super Bowl 2013 باشد. گرچه محتوایی از این دست قابل برنامه ریزی نیست ، اما تفکر سریع و زودرنجی باعث شده است که این توییت بسیار محبوب و مورد توجه مکرر بازاریابان قرار گیرد. این گمانه زنی ها باعث شد IHOP بیش از 113 میلیون دلار درآمد از رسانه اجتماعی کسب کند و فروش همبرگر آنها را افزایش دهد. به طور کلی ، در حالی که این کمپین در آن زمان کمی بحث برانگیز بود (برخی از کاربران احساس کردند بیش از حد تبلیغ شده است) ، موفقیت این کمپین را نمی توان انکار کرد. شبکه های اجتماعی به دلیل سرعت و سهولت در اشتراک گذاری ، زیستگاه طبیعی این نوع بازاریابی هستند.
هر چقدر کمپین شما بیشتر به اشتراک گذاشته شود، هشتگهای مدنظرتان هم بیشتر منتشر میشوند. هشتگهای مخصوص هر کمپین را مشخص کنید تا آگاهی از برند و به اشتراک گذاری محتوا، سادهتر و سریعتر انجام شود. این روش بازاریابی کاربردهای زیادی دارد که در ادامه اصلیترین و مهمترین آن ها را به شما معرفی میکنیم. امروزه بسیاری از برندها و همچنین افراد حقیقی، از تاکتیکهای بازاریابی ویروسی در کمپینهای خود به عنوان راهی برای جذب مخاطب در شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که بازاریابی ویروسی چیست و چگونه میتواند برند شما را یک شبه به موفقیت برساند.
ایجاد اعتماد و مقبولیت در تمام اشکال بازار صادق است بنابراین وقتی نام تجاری شما ویروسی می شود تصورات کاملاً جدیدی را به تصویر می کشد. مخاطبان شما پس از آن بسیار بیشتر تمایل دارند محصول شما را امتحان کنند. محتوای با کیفیت شما در اینترنت می توانند به راحتی در صفحات وب، پست های وبلاگ و سایت های شبکه های اجتماعی قرار داده شوند. کسب و کار شما نظرات بهتر و بازدید بیشتری را کسب می کند که با توجه به نتایج مثبت برای کسب و کار شما مفید است. حتماً برایتان پیش آمده است که هنگام مشاهده آمار ترافیک سایت خود در یک روز، از دیدن جهش ناگهانی در بازدید شگفت زده شوید و غالباً متعجب می شوید که این بازدید کنندگان از کجا آمده اند. خوب، اگر بخواهید آن نتیجه را دوباره تکرار کنید، چه می کنید؟ تمام چیزی که شما به آن نیاز دارید داشتن یک محتوای با کیفیت و عالی است که مردم به طور داوطلبانه آن را به اشتراک بگذارند.
این کار یکی از فعالیتهای اصلی بازاریابی برای سهیم شدن در یک بازار کاملاً ویروسی است. مثلاً تکه کلام «پَ نَ پَ» یکی از میم های رایج در شبکههای اجتماعی ایرانی است. تصویر پیرمردی با لبخند مصنوعی هم که قرار بود به عنوان عکس صنعتی مورد استفاده قرار بگیرد، به عنوان یک میم در شبکههای اجتماعی به ویژه فیسبوک فراگیر شد. حالا این مهندس برق مجارستانی صفحه هواداران خودش را در فیسبوک تشکیل داده و به عنوان یک برند در کارهای تبلیغاتی سایر کسب و کارها شرکت دارد. از دیگر عوامل موثر بر بازاریابی ویروسی، ارسال و تکثیر راحت پیام است. باید راه های ارتباطی و رسانه ای برای ارسال پیام های تبلیغاتی باز باشد تا مسیر وایرال شدن هموار شود.
نقش مهم در ویروسی کردن یک ویدیو این است که هر چقدر ویدیوی شما تکان دهنده ، به یاد ماندنی یا خنده دار باشد احتمال ویروسی شدن آن بیشتر است. اگر ویدیویی را در YouTube یا Daily motion اضافه کنید ، می توانید آن ویدیو را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. در سال 2018 ، IHOP تنها با یک توییت ، هنگامی که آنها پیشنهاد کردند نام خود را از IHOP به IHOb تغییر دهند باعث ایجاد هجوم آنلاین شد. اگر به دنبال آنالیز سایت خود هستید، به شما ابزار جت سئو را پیشنهاد میکنیم. این ابزار یک اکستنشن سئو هم دارد که به کمک آن می توانید تحلیل هر صفحه از سایت خود یا دیگران را در کسری از ثانیه انجام دهید.
مهم ترین نکته برای ساخت یک کمپین عالی این است که مخاطبین هدف خود را بشناسید و بدانید آن ها بیشتر وقت خود را کجا می گذارند. ویدیو یا پیام شما ناخودآگاه ویروسی نمی شود، مگر این که طراحی حرفه ای داشته باشد و در مکان درست به دست افراد مناسب رسد. یکی از عیب های بازاریابی ویروسی این است که موضوعات منفی نسبت به دیگر موضوعات به سرعت پخش می شود و امکان همه گیر شدن آن بسیار بالا است. همچنین پیش بینی درصد موفقیت و اندازه گیری آن کار ساده ای نیست و نمی تواند حدس زد تا چه حد احتمال رسیدن به نتیجه دلخواه وجود دارد. بازاریابی ویروسی یکی از تکنیکهای بازاریابی در فضای دیجیتال است که با هزینه کمی قابل اجرا است.
اما بهتر است قبل از آن آمادگی لازم را داشته باشید و بتوانید به خوبی به نیازهای آن ها پاسخ دهید. اما گاهی اوقات بنا به شانس پست یا پیام شما با مخاطبین زیادی روبرو می شود که حتی تخیلات خود این اتفاق نمی گنجد. یا ممکن است در زمانی دیگر کمپین شما مورد توجه قرار گیرد، در حالی که در زمانی مشخص شده، چنین اتفاق رخ نداد. محتوایی که بتواند فکر مخاطب را به چالش کشاند و آن ها مجاب کند نظرشان را بگویند، قطعا جذاب به نظر می رسد. موضوعاتی که به نظرات مختلفی ربط پیدا می کند می تواند در قالب نظر یک برند طراحی شود و عقاید برند را مطرح سازد.
مثلاً میتوانید محصولات یا خدمات جدید خود را در قالب یک ویدئوی وایرال به مخاطبان معرفی کنید. رسانههای اجتماعی به دلیل ماهیت خود، پتانسیل بازاریابی دهان به دهان را افزایش دادهاند. در گذشته، تبلیغات دهان به دهان در چارچوب مکالمات خصوصی بین خانواده و دوستان اتفاق میافتاد. اما امروزه بازاریابی دهان به دهان از طریق کانالهای بازاریابی دیجیتال انجام میشود که در آن کاربران با محتوای بازاریابی درگیر میشوند و آن را در پلتفرمهای اجتماعی خود به اشتراک میگذارند. محتوای رسانههای اجتماعی میتواند با فشار یک دکمه به صدها، هزاران یا حتی میلیونها نفر برسد.
دوستانتان نیز ممکن است پیغام شما را با افراد دیگری به اشتراک بگذارید و به سرعت ترفند ویروسی رشد می کند. نمونههای بسیاری از کمپینهای بازاریابی ویروسی وجود دارد که به عنوان بهترین کمپینها شناخته میشوند. در ادامه مثالهای بازاریابی ویروسی را بیان میکنیم که میتوانند در درک تواناییهای این نوع کمپینها برای شکل دادن به بازار شما کمک کنند. هدف شما اینه که مطمئن بشین بینندهها چشماشون رو از صفحه بر ندارن تا وقتی که محتوای شما رو با شبکههای خودشون به اشتراک بذارن. اگه کمپین شما بتونه رسانهها رو هم درگیر کنه، این برای جلب توجه و تبلیغات هم بهتره.
اگر هم می خواهید رتبه سایت خود را در ایران ببینید کافی است به صفحه مربوطه در جت سئو مراجعه کنید. استراتژی اونقدر موفق بود که پیپال در سال اول دهها میلیون دلار برای پاداشهای ثبتنام و ارجاع خرج کرد. این استراتژی یه نمونه عالی از چگونگی مدیریت صحیح برنامههای ارجاع برای تسریع رشد و درآمده. بهعنوان مثال، کمپین ۲۰۱۹ برای تبدیل یک تخممرغ به محبوبترین عکس در اینستاگرام باورنکردنی موفق بود چون چقدر عجیب و خندهدار بود. هیچ منطق یا دلیلی براش نبود و دقیقاً همین چیزی بود که مردم رو به لایک کردن عکس جذب کرد.
ارز اجتماعی میزان تاثیرگذاری شما در شبکههای اجتماعی را نشان میدهد. مفهوم ارز اجتماعی برای افراد هم کاربرد دارد، چون محتوایی را به اشتراک میگذارند که آنها را در نظر مخاطبانشان خوب جلوه دهد. اگر اشتراکگذاری یک محتوا باعث میشود کاربر در نظر مخاطبانش موجه به نظر برسد، احتمال اشتراکگذاری آن بیشتر خواهد شد. کاربران میتوانند ارز اجتماعی را از ارتباط با برند شما یا با خود محتوا یا پیامهای آن بدست بیاورند. بازاریابی ویروسی در زمان کوتاه و با مخاطبان مختلفی به اشتراک گذاشته میشود. بنابراین بهتر از بسیاری از روشهای تبلیغاتی دیگر میتواند به جذب لید، افزایش فروش و افزایش شاخص آگاهی از برند کمک کند.
این جامعه میتواند به عنوان یک منبع ارزشمند برای بازخورد و پیشنهادات برای برند عمل کند. استفاده از اینفلوئنسرها در کمپینهای بازاریابی ویروسی، مزایای مثبت زیادی دارد. آنها میتوانند برند شما را به دنبال کنندگان اختصاصی خود معرفی کنند. در این تبلیغ او در حال رقصیدن با تعدادی بچه است که در حال تکرار حرکات معروف او در رقص هستند. این تبلیغ یکی از محبوبترین تبلیغات زمان خود شد و از 109 میلیون بازدید در یوتیوب گذشت.
در مقابل بازاریابی شانسی، وایرال مارکتینگ مهندسی است که توسط متخصصان تبلیغات، براساس نیازهای برند در چند ماه تدوین و برنامهریزی میشود. بیشتر کمپینهای بازاریابی موفق، به صورت دقیق و مهندسی اجرا میشوند و شانس زیادی برای تمدید موفقیت برند دارند. از موثرترین روشهای انتقال محتوا در بازاریابی ویروسی، روش دهان به دهان است. در این روش تبلیغ محصول مورد نظر خود را از طریق اخبار و شایعات انجام میدهید و با انتقال این اخبار به صورت دهان به دهان، موفق به تبلیغ محصول خود خواهید شد. با استفاده از این تکنیک، شرکت محصولی که کیفیت خوبی داشته و دارای ارزش بالایی است را معرفی کرده و مخاطب را علاقهمند به استفاده از آن میکند. مهمترین ویژگی این روش کیفیت محصول است و در صورتی که محصول تولیدشده از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، انگیزه مخاطب برای تبلیغ آن از بین خواهد رفت.
خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری